Konfliktide lahendamine

​Praktilised käsitlused, harjutused, meetodid ja kontseptsioonid.

„See Friedrich Glasli kirjutatud raamat on vastus arvukatele abipalvetele, millega ta organisatsioonides konfliktinõustajana silmitsi on seisnud. Oma ametialases praktikas on ta täheldanud kollektiivis töötavate inimeste vastuolude, pingete ja hõõrumiste pidevat suurenemist. Ta märgib ikka ja jälle, et paljud inimesed on sellistes olukordades abitud ja enamasti pole organisatsioonidel konfliktidega konstruktiivseks ümberkäimiseks vajalikke oskusi.

Paljudes vaidlustes ei peaks see sugugi nii olema, et abi oodatakse ainult väljastpoolt. See raamat annab kontseptsioone, harjutusi ja praktilisi meetodeid, mida saab konfliktide lahendamiseks kasutada. Seetõttu on raamat mõeldud kõigile inimestele, kes mingis kollektiivis vastutustundlikult töötavad.”

Tõnu Lehtsaar, suhtlemispsühholoog ja koolitaja

Friedrich
Glasl

Autor

Periood

kajastust

Projekti ülevaade

Monika Kuzmina

Monika Kuzmina

Vastutaja

Enne kui asjad aga nii kaugele jõuavad, saate konflikti osapoolena siiski ise palju ära teha.

Enese­kehtestamise olulisus

Enesekehtestamine on isikliku konfliktivõimekuse alus.

See tähendab kolme asja:

  • et suudate tajuda ja mõista konflikti sümptomeid:
  • et olete kindel ja autentne;
  • et teie tahtmised on teie praktilise suutlikkusega üha enam kooskõlas.

Tajumis-, otsustus- ja tegutsemisvõime on isikliku konfliktivõimekuse põhielemendid. Seda saab omandada vaid järjekindla harjutamisega.

Veel üks tingimus on arusaam isiklikest teguritest, need on raju, kujutlused ja mõtlemine, nagu ka tunded, tahe ja tegutsemine, mis saavad konfliktides tugevasti moonutatud ja kahjustatud. Isenakatumise mehhanismide kaudu läheb see niikaugele, et konflikt pole teie oma, vaid teie olete konflikti oma. Sellega sattute igasuguse eneseabi piirile. Kui olete kord selles staadiumis, teete hästi, kui kaasate naabriabi või välise professionaalse konfliktimediaatori.

Kajastused

KÜSI PAKKUMIST