Mõistujutt torujuhtmest

Enamik meist unistab turvalisust pakkuvast finantsilisest kindlustatusest, elades samal ajal palgapäevast palgapäevani ning vahetades oma aega raha vastu. Hoolimata järjest suuremast panustamisest või palgast, tagab see valik harva turvatunde ja piisavalt vahendeid soovitud elustiili jaoks.

Haigus, töökaotus või pensionile jäämine võib ühe hetkega katkestada sissetuleku, kuid mitte väljaminekuid.

Burke Hedges pakub raamatus „Mõistujutt torujuhtmest“ välja mitu strateegiat, kuidas ka keskmine palgatöötaja suudab oma aega, suhteid ja palgast kõrvale pandavat raha kasutades ehitada tulevikku kindlustava „torujuhtme“, mis pumpab raha ka siis, kui oma aega sellesse enam ei panustata.

Raamatus käsitletakse kahe erineva mõtte- ja eluviisi ilmestamiseks mõistujuttu eluaegsest palgatöötajast kui ämbrimehest ja ettevõtjast-investeerijast ehk torujuhtme ehitajast.

Autor vastab paljude näidete varal järgmistele küsimustele.

Miks on töökoha kindlus illusioon ja miks pidevat sissetulekut pumpavad torustikud pakuvad ainsana tegelikku turvalisust?

Miks on just torujuhtmed iga varanduse saladus ja miks on üks torustik rohkem väärt kui tuhat palka?

Mis on 72 reegel ja kuidas see rikastumisel investeeringute kahekordistamisega enda kasuks tööle panna?

Kuidas on võimalik ehitada miljon dollarit tootev torustik vähem kui nelja dollariga päevas?

Kuidas ehitada juba viie aasta pärast sootuks teist elustiili võimaldav või siis 50 aasta strateegiat kasutades pensionipõlve kindlustav torustik?

Burke Hedges

Autor

Periood

kajastust

Projekti ülevaade

Monika Kuzmina

Monika Kuzmina

Vastutaja

Interneti suurim tugevus on ühtlasi tema suurim nõrkus – see on liiga suur, ülerahvastatud, segadust tekitab, konkureeriv ja kõrgtehnoloogiline.

Katkend raamatust

Tahan elada oma unistuste elu nüüd, mil olen noor ja lapsed on veel kodus ega taha oodata, kuni saan 65 või 70. Olen kindel, et tunned niisamuti.

Küpseta pirukas ja söö see kohe ära

Nagu juba varem mainisin, peaks pikaajaline torustik olema üks neist, mida ehitad, aga mitte ainus. Nii nagu ei tasu kõiki mune panna ühte korvi, ei maksa ka kogu oma vaba raha vaid ühe torustiku ehitamisse paigutada.

Sest viie aasta torustikuplaani abil sa mitte üksnes ei mitmekesista oma torustikuportfelli, vaid saad ka unistada suurelt ja hakata oma unistusi ellu viima kohe, mitte alles 60- või 70-aastasena. Võid oma piruka kätte saada ja selle ka kohe ära süüa.

Mõtle sellele – kas tahaksid saavutada rahalise vabaduse juba viie, mitte alles 50 aasta pärast? Muidugi tahad, kes ei tahaks!

Seepärast soovitangi sul ehitada ka viie aasta torustik, samal ajal kui ehitad 50 aasta oma.

Vingeima torustiku-e-summeerumise – saad üles ehitada kahe kuni viie aastaga, mitte 50 aastaga, ja see hakkab sulle tulu tooma juba kuude, mitte aastatega.

Võid oma vingeimat torustikku hakata ehitama osalise ajaga, õhtuti ja nädalavahetustel, kuni see end tasapisi kogub ja toob piisavalt sisse, et saaksid seda ehitada juba täiskohaga.

Motle vaid – vingeim torustik viib su tamme otsa üürikese ajaga võrreldes 50 aasta torustiku ehitamise plaaniga. Ja veelgi parem on see, et sa ei pea säästma või investeerima hunnikute kaupa raha, et viie aasta torustik üles ehitada. Sul tuleb vaid võimendada oma aega ja suhteid.

Ela tänases, plaane tee homseks

Aastaid tagasi andis isa mulle väga head nõu, öeldes:

Ela täna, aga plaane tee homseks.” Ta sõnad pole mul iial meelest läinud ja kordan neid alatasa oma neljale lapsele.

Viie aasta torustiku ehitamine üheaegselt 50 aasta torustikuga annab sulle väe, mis võimaldab järgida mu isa elutarka nõuannet.

Sest viie aasta torustikuplaan annab sulle võimaluse elada ka täna – oma töö vilju saad maitsta juba mõne kuu pärast. Viiekümne aasta plaan võimaldab aga kavandada homset. See on põhjus, miks soovitan inimestel ehitada nii viie kui ka viiekümne aasta torustikke

Kui isa soovitas mulle elada täna, aga teha plaane ka homseks, mõtles ta tegelikult, et torustikud on mu päästerõngad ja seepärast tulgu minust pigem torustikuehitaja kui ämbrimees.

Kajastused

KÜSI PAKKUMIST