Prussakad minu peas

Raamat „Prussakad minu peas“ kujutab kergesti haaratavates lugudes noorte ja veelgi nooremate, ilusate ja veelgi ilusamate, vooruslike ja veelgi vooruslikumate naiste igapäevaelu.

Kõigil naistel on ühine joon: nende elus domineerivad prussakad, täpsemalt – ellujäämisstrateegiad. Need on kriisihetkel tekkinud käitumismustrid, mis on aidanud rasket olukorda ületada, kuid siis pähe püsiva pesa teinud. Ja kui prussakatel on pidu, siis naistel on häda majas. Probleemid emaga, oskamatus aega planeerida, hirm esinemise ees, muremõtted laste pärast – kõik inimlikud ja tuttavad lood, millega lugejal on võimalus end samastada, nendest lugudest õppida, muredest üle saada ja oma harjumusi muuta.

Raamatu autor Zane Zusta ja psühhoterapeut Diāna Zande aitavad lugejatel prussakaid tabada ja vähemalt alustada nende taltsutamist.

Zane Zusta, ajakirjanik ja raamatute autor

Pärast mitut aastat enesearendamist psühhoteraapia kogemusega tekkis mul sisemine veendumus, et „prussakad“ peas on nii lai, huvitav ja emotsionaalselt ilus teema, et sellest võib kirjutada isegi raamatu. Ja ma tegingi seda.

Diāna Zande, dr. psych., psühholoog, psühhoterapeut

Töötan iga päev inimestega, kes võitlevad oma „prussakatega“, et elada täiuslikumalt ja paremini. Ebakindlus, armukadedus, mured – nii inimlikult tuttavad teemad meile kõigile.

Zane Zusta
Diāna Zande

Autor

Periood

kajastust

Projekti ülevaade

Monika Kuzmina

Monika Kuzmina

Vastutaja

Peame ise midagi oma elu, võimete ja õnne heaks ära tegema, sest õnn ei ole miski, mis tuleb roos käes, iseenesest.

Rahu loomine

Kuidas prussakatega peas rahu luua?

  • Muidugi on kõige parem õppida oma vigadest, kuid sageli on abiks ka teiste inimeste kogemused.
  • Ema on teatud mõttes tütre vältimatu etalon.
  • Olles emaga erimeelsustes ja mässates tema väärtuste vastu, võib teada saada, kes ma olen ja hiljem enda kogemuste rada mööda liikudes jõuda arusaamisele, et tegelikult oleme ju sarnased.
  • Niipea kui muudad midagi endas, muutub vähehaaval ka miski sinu emas.
  • On igati õiglane endale tunnistada, et mõnikord saab jõud otsa ja tunned end nagu õnnetusehunnik.
  • Neil hetkedel, kui tundub, et suhted lastega muudavad jõuetuks, proovi seda võtta kui emakogemuse lahutamatut osa. Astu õhtul voodis magavate laste juurde ja vaata, kuidas nad tuduvad. Märka neis imelisi beebisid, kes kunagi tundusid sulle olevat maailma suurim varandus. See võib olla väga tervendav.
  • Inimesed kipuvad käituma imelikult, mõnikord rumalalt või mõttetult, kuid see puudutab sind ennast ka, sest ka sina oled inimene nagu kõik teisedki.
  • Sageli ajab meid teistes närvi see, mis on meis endis.
  • Enamjaolt inimesed ei näe endas vigu, kuid teistes näevad neid suurepäraselt ja kaugelt, justkui vaataksid nad teisi teleskoobiga. Ainult et see, mida me «näeme», ütleb midagi meie enda, mitte teiste kohta.
  • Enne kui reageerid mõne inimese tegevusele, pea pausi. Ütle endale STOPP!

Kajastused

KÜSI PAKKUMIST