Rikas aednik

„Rikas aednik“ sündis rahalise sõltumatuse saavutanud kiropraktiku ja kinnisvaraärimehe John Soforici  ja tema poja aastatepikkustest vestlustest ja aruteludest, milles isa soovis pojale edasi anda elutarkusi, mis on tal aidanud omal käel saavutada finantsiline vabadus ja tähendusrikas elu.

Raamat koosneb kahest paralleelselt arenevast hingestatud loost, millest üks on rahateadmiste selgitamiseks ja poja huvi säilitamiseks loodud põnev mõistujutt eaka ja jõuka aedniku taipamistest, elu õppetundidest ja soovitustest ning teine autori enda lugu.

See raamat on palju enamat kui tavapärane soovitus rohkem teenida või vähem kulutada. Sõltumata sinu praeguse sissetuleku suurusest, oskustest või majanduslikest raskustest, näitavad rikka aedniku elutarkused ja õppetunnid teed, kuidas haarata kontroll oma elu üle ja võtta endale üllas eesmärk kõrvaldada rahamured. Piisavalt jõukana oled kaitstud elumere tormide eest ning saad pakkuda peavarju ja tuge ka lähedastele. Pead aga arvestama, et vaja on tahet õppida, soovi läbi lüüa ja valmisolekut vaeva näha.

John Soforic

Autor

Periood

kajastust

Projekti ülevaade

Monika Kuzmina

Monika Kuzmina

Vastutaja

Iga saavutuse taga on igapäevased töötunnid.

Katkend raamatust

Kui võtame omaks perekonna ja sõprade rahalised veendumused, oleme oma keskkonna vangid, mõtiskles rikas aednik. Seega tasub valida uskumused, mis annavad jõudu rikastuda.

Rikas aednik vaatas aknast välja. „Enamik inimesi ei saa iial rikkaks, kuna nad on veendunud, et liiga palju ei tohiks tööd teha, et kõikehõlmava tarkuse abi on pettekujutlus või et liigne rikkus on vale või ebamoraalne. Nende piiravate uskumuste tõttu ei saa nad kaugeltki nii rikkaks, kui nad võiksid võimete poolest saada.“

„Kas mõni arvab, et rikastumine on vale?“ küsis Jimmy.

„Kes teab?“ küsis rikas aednik vastu. „Ma kujutan ette, et enamik neist, kes peavad rikastumist valeks, ei taha tegelikult raha kogumiseks liiga kõvasti töötada, end ohvriks tuua ega endale ebamugavusi valmistada.

Loomulikult on märksa lihtsam olla vagatsevalt üleolev kui tunnistada alasti tõde, et nad lihtsalt ei taha selle nimel mugavustest loobuda.“

Jimmy naeris. „Millised veendumused nad siis omaks võtma peaksid?“

„Kui tahad rikkaks saada, võta omaks veendumus, et tänased ohverdused on tulevast tasu väärt. Tea, et raha ei ole kaugeltki mitte paha, vaid heade inimeste kätes tähendab see meelerahu, rahulolu oma elustiiliga, perekonna kaitsmist, rahalist turvalisust ja võimu.“

Paljud inimesed usuvad, et rikkad ei ole õnnelikud. Nad väidavad, et oleksid pigem õnnelikud kui rikkad. Nad näivad uskuvat, et tuleb valida emma-kumma vahel, kuid tegelikult on õnnelikkus võimalik nii rikkana kui ka vaesena. Pealegi on lihtsam olla õnnelik siis, kui mure mõtteis ei näri.

Kajastused

KÜSI PAKKUMIST