Siin ja praegu: kohaloleku jõud

Tegemist on ilmselt selle sajandi ühe oluliseima spirituaalse raamatuga ühel kaasaja kõige olulisemalt vaimselt autorilt. Eckhart Tolle sõnum on lihtne: teadlik elamine hetkes, siin ja praegu, on kõige õigem tee õnne ja valgustumiseni. Tema selge väljenduslaad, toetav hääl ja entusiasm teevad sellest raamatust suurepärase teejuhi kõigile, kes on kordki mõtelnud “mida see “ela nüüd ja praegu” peaks tähendama. Tolle suudab väga keerulisi kontseptsioone lihtsas keeles lahti seletada, pannes justkui aja lugemise vältel peatuma ning hoides igavikku peopesal. “Siin ja praegu” on tulvil inspiratsioonist, ideedest ja teemadest, mis käsitlevad Chi-energia allikat, valgustunud suhteid, meele loovat kasutust ja elu tsüklilisust. Kohustuslik vaimne kirjandus.

Eckhart Tolle

Autor

Periood

kajastust

Projekti ülevaade

Monika Kuzmina

Monika Kuzmina

Vastutaja

Sa pead korraks kõrvale heitma probleemide koorma, mineviku, tuleviku ja kõik teadmised.

Katkend raamatust

Ilu tekib sinu kohaloleku vaikusest

Seda, millest sa just rääkisid, olen ma vahel üksi olles ja looduses viibides üürikestel hetkedel kogenud.

Jah. Zeni õpetajad kasutavad mittemõtlemise ja täieliku kohaloleku kirjeldamiseks sõna satori. Satori ei tähenda küll kestvat muutust, kuid ole selle eest tänulik, sest ta laseb sul aimata, mis on valgustumine. Loomulikult võib seda kogeda, mõistmata selle tähtsust või mõtet. Kohalolek on vajalik looduse ilu, suursugususe ja pühaduse mõistmiseks. Kas oled mõnel selgel ööl vaadanud üles lõpmatusse maailmaruumi, hämmastunud selle absoluutsest vaikusest ja joomamatust avarusest? Kas oled kuulanud – tõeliselt kuulanud – oja vulinat metsas? Et neid asju märgata, peavad mõtted vakka olema. Sa pead korraks kõrvale heitma probleemide koorma, mineviku, tuleviku ja kõik teadmised. Vastasel juhul sa vaatad, aga ei näe, kuulad, aga ei kuule. Täielik kohalolek on möödapääsmatu.

Väliste vormide ilu taga on midagi palju enamat. Midagi, millel pole nime, midagi hoomamatut. Mingi sügav, püha sisu. Kõikjal ja alati, kui on ilu, kumab see sügav sisu mingil viisil läbi. Sa näed seda ainult olevikuhetkes. Ons võimalik, et see nimetu sisu ja sinu kohalolek on üks ja sama? Kas see oleks olemas ilma sinu kohalolekuta? Mine selle sisse, sügavale! Leia vastus ise üles!

Kajastused

KÜSI PAKKUMIST