Sööme rohtu

“Sööme rohtu” on loogiline järg Liina Karroni kahele varasemale kokaraamatule “Sööme kala” ja “Sööme liha”. End metsapoole merehaigeks pidava autori sõnul on tegemist armastusavaldusega Eestimaa loodusele, mis pakub söödavat kraami ja isuäratavat inspiratsiooni igal aastaajal.

Raamatu peategelasteks on söödavad taimed metsast ja mere äärest alates esimestest kevadistest kaselehtedest kuni südatalviste kuuseokasteni, sekka ka teada-tuntud umbrohtusid ja üllatusi otse rannaliivalt. Retseptiloendist leiab roogasid oblikasupist põdrakanepipavlovani, nii taimetoitlastele kui ka omnivooridele. Turvaliselt tuttavad tunduvad naadipirukas ja nõgesesupp, musta ratsuna vürtsitavad loetelu merikapsa tempura ja umbrohu-sessu. Süüa sünnib kõik, mis raamatusse pandud, vaja vaid avatud meeltega metsas ringi vaadata!

Liina Karron
Katrin Press

Autor

Periood

kajastust

Projekti ülevaade

Monika Kuzmina

Monika Kuzmina

Vastutaja

Angervaksal ongi suveõhtute hullutav aroom, isegi kui seda keset talve siirupina jäätisele kallata või sellest mulliveega kihisevat karastusjooki valmistada.

Retsept raamatust

Magushapu angervaksajook

Õhk on veel suvesoojast sume, kui õitsvad angervaksad päikeselt vahetuse võtavad, et hämarikus helendades teatepulk täiskuule üle anda. Heleroosa helgiga angervaksajook on õndsa hetke tähistamiseks see ainus ja õige.

Sul on vaja:

  • 2-3 roosat rabarberivart
  • sületäis angervaksaõisi
  • 300 g valget suhkrut
  • 2 l vett

Haki rabarberivarred jämedalt. Saputa angervaksaõisi, et metsamutukad oma teed läheksid. Kalla mahukasse keedupotti rabarber, suhkur ja angervaks ning lisa 2 liitrit vett. Lase keema tõusta, sega ja jäta jahtuma. Paari tunni pärast kurna jook läbi sõela kannu ja lase külmikus täielikult maha jahtuda. Naudi päikesepaistel.

Kajastused

KÜSI PAKKUMIST