Titaanide tööriistad

Me kõik vajame kütet. Ilma teiste toetuse, nõuannete ja inspiratsioonita jäävad meie meele hammasrattad kriginal seisma ja me oleme sihituna takerdunud. Halvim asi, mida eales teha saate, on arvata, et teate juba piisavalt. Ärge iial lakake õppimast. Mitte iial. – Arnold Schwarzenegger

New York Timesi menuki „Neljatunnine töönädal“ autori Tim Ferrissi uus raamat kasvas välja tema podcast’ist „The Tim Ferriss Show“, kus ta intervjueerib selle maailma üliedukaid ja megarikkaid.

Raamat on jagatud kolmeks osaks: tervis, jõukus ja õnn, ning inspireeritud Benjamin Franklini kuulsast tsitaadist: „Varakult voodisse minek ja varakult tõusmine teeb inimese terveks, rikkaks ja targaks.“ Siit raamatust leiate tööriistu, mõtteteri ja taktikaid selleks, et rajada endale elu täis edu.

See raamat on pühendatud kõigile otsijatele – leidke märksa rohkem, kui otsite. Võib-olla see raamat aitab kaasa. Ma olen ise kõik need tööriistad läbi katsetanud ja nad on minu puhul toiminud ning aidanud mul saavutada elus rohkem, kui ma kunagi oleks osanud unistada. – Tim Ferriss

Tim Ferriss

Autor

Periood

kajastust

Projekti ülevaade

Monika Kuzmina

Monika Kuzmina

Vastutaja

Varakult voodisse minek ja varakult tõusmine teeb inimese terveks, rikkaks ja targaks.

Hommiku­rituaalid

Autori hommikused rituaalid, mis aitavad tal päeval edukad olla:

1. Tehke oma voodi ära. Mida tähendab “voodi tegemine” minu jaoks? Mina kasutan vaiba-alla-lükkamise lähenemisviisi. Eesmärk on visuaalne kord, mitte luksushotell. Miks? Kord tekitab rahu. Kui märkate välist ärritajat (räägin isiklikust kogemusest), loote lõpuks ka enda sees häiritud meeleseisundi. Lisaks päeva lõppedes on teie viimane kogemus see, et tulete tagasi millegi juurde, mida olete korda seadnud. Mul on raske ületähtsustada seda, kui oluliseks see rituaal on muutunud. Seega – tehke oma voodi ära.

2. Mediteerige. Vähemalt 80% selles raamatus esinevatest külalistest praktiseerivad mõnda teadveloleku harjutust.

3. Tehke 5-10 korda midagi. 5-10 korda ei ole trenn. Need on mõeldud mind “töökorda seadma” ja üles äratama. Isegi 30 sekundit oma kehaga tegelemist avaldab meeleolule märkimisväärset mõju ja vaigistab meele loba.

4. Pea päevikut. Järgmiseks on päeviku pidamine, mis ei ole situatsioon “Armas päevik”. Hommikul pane kirja asjad, mille eest oled tänulik ja muudaks sinu päeva suurepäraseks. Lisaks on soovitav kirjutada üles igapäevased kinnitused iseendale stiilis “Mina olen…”. Õhtul on soovitav kirjutada üles imelised ja hämmastavad head asjad, mis sinuga päeva jooksul juhtusid.

Kajastused

KÜSI PAKKUMIST