Tunne Eestit. Loomalood ja linnulood meie metsadest

Selle raamatu tegevus toimub Eesti metsades, niitudel, mere ääres ning peategelasteks on kümme looma ja üksteist lindu, kõige suuremad, kes neis paigus elavad. Kas tunned neid? Oled ehk isegi mõnda kohanud?

Rohkete ja uhkete fotodega lasteraamatus jutustab fotograaf, kuidas ja kus ta kõiki loomi-linde pildistas, seda saab uurida ka suurelt Eesti kaardilt. Lisaks on igaühe kohta muhe jutt tema iseloomust ja harjumustest, samuti selle looma või linnu tähendusest inimestele – temaga seotud uskumused, rahvapärimused ja sümbolid. Ning kõige lõpus äraarvamismäng! Kui oled raamatu läbi lugenud, tead kindlasti neist kümnest loomast ja üheteistkümnest linnust palju rohkem kui varem!

Hilli Rand
Jüri Jõepera

Autor

Periood

kajastust

Projekti ülevaade

Monika Kuzmina

Monika Kuzmina

Vastutaja

Metsaelamused on ilusaimad elamused.

Katkend raamatust

Tule metsa!

Metsad on Eesti suureks uhkuseks ja rikkuseks. Kuusikud ja kaasikud, männikud ja haavikud, lepikud ja tammikud. Salumetsad ja palumetsad, nõmmemetsad ja rabametsad. Okasmetsad ja lehtmetsad ja segametsad. Ka meie ise, eestlased, oleme põline metsarahvas, kes on vanadest hallidest aegadest saadik elanud ikka kas metsas, metsa kõrval või metsa lähedal. Isegi nüüdsel ajal ei ole ükski linn lähimast metsast kuigi kaugel.

Kõikjal meie ümber on palju elusloodust – puid ja põõsaid, taimi ja putukaid, linde ja loomi. Eriti külluslikult on seda kõike metsades. Peame oma metsi hoidma ja kaitsma, nad on meile kallid ja väärtuslikud, nad on koduks loendamatutele elusolenditele.

Seepärast – tule metsa ja õpi teda tundma! Vaata teda avali silmi, nuusuta tema lõhna, kuulata tema erisuguseid hääli, tunneta tema rahu. Metsaelamused on ilusaimad elamused. Ja kui sul õnnestub silmata mõnda lindu või metslooma, on sul tõesti vedanud, sest see on parim kingitus.

Vanasti kasutati suurte metsade kohta sõnu „laas“ ja „kõrb“. Laiugu siis meie laaned ja kohisegu kõrved, uhkelt ja vägevalt!

Kajastused

KÜSI PAKKUMIST