Andmise jõud

Raamat “Andmise jõud” on kergesti loetav raamat, mis sisaldab eluliselt olulisi tarkuseteri ja väärt õppetunde andmise seadusest. Kui sead fookuse väärtuse loomisele selles, milles oled parim ning ei keskendu teistelt millegi saamisele, liiguvad raha ja edu ise sinuni.

Ilmselt hakkab enamik inimesi lihtsalt naerma, kui nad kuuleksid väidet, et edu saladus võib peituda „andmises“. Samas pole suurem osa inimesi kaugeltki nii edukad, kui nad sooviksid.

“Andmise jõud” räägib loo ambitsioonikast noormehest nimega Joe, kes ihkab edu. Joe on suurte unistustega aktiivne müügimees, kes tunneb sageli, et mida rohkem ta pingutab, seda kaugemale ta oma eesmärkidest liigub. Peale üht järjekordset suure tehingu kaotust õnnestub tal kohtuda mõistatusliku ja legendaarse konsultandiga, kes tutvustab talle viit andmise seadust, mis on viinud nii teda ennast kui ka teisi nende seaduste järgijaid fenomenaalse eduni.

Bob Burg
John David Mann

Autor

Periood

kajastust

Projekti ülevaade

Monika Kuzmina

Monika Kuzmina

Vastutaja

Kui sa asetad teise inimese huvid esikohale, siis kantakse sinu huvide ees alati hoolt. 

3 mõtet raamatust

  • Kõik maailma suurimad varandused on kokku aetud selliste meeste ja naiste poolt, kes suhtusid kirglikumalt sellesse, mida nad andsid – olgu selleks siis toode, teenus või idee -, kui sellesse, mida teistelt said. Ja paljud suured varandused on ära laristatud selliste inimeste poolt, kellel on suurem kirg saadava kui antava vastu. «Kas idee toob raha sisse?» ei ole üldse halb küsimus. See on suurepärane küsimus. Kuid see on halb asi, mida esimesena küsida. Seda tehes oled juba algusest peale endale vale suuna valinud. Sinu esimene küsimus peaks olema selline: «Kas see idee teenib teisi? Kas see lisab teistele väärtust?» Eesmärk ei ole selles, et sulle rohkem makstaks, vaid selles, kuidas teistele rohkem anda. Sa muudkui annad ja annad. Ja miks? Sest sulle meeldib seda teha. See pole strateegia, vaid eluviis. Ja kui seda järgid, siis hakkavad sinu elus juhtuma väga, väga tulusad asjad.
  • Mis tahes püstitatud eesmärgi saavutamine nõuab 10 protsendi ulatuses kindlaid teadmisi või tehnilisi oskusi. Ülejäänud üheksakümmend protsenti või rohkemgi on oskus inimestega suhelda. Ja mis on suhtlemisoskuste alus? Teistest huvitumine? Teistest hoolimine? Heaks kuulajaks olemine? Need kõik on küll kasulikud, aga need ei moodusta asja tuuma. Tuuma moodustab see, kes olete teie. Kõik saab alguse just teist.
  • Andjad tõmbavad teisi ligi. See muudab su paeluvaks. Hoolitse teiste eest. Hoolitse teiste huvide eest. Kaitse teiste seljatagust. Unusta fifty-fifty mõtteviis. Sellise suhtumisega kaotad kõik. Ainus viis võitmiseks on anda sada protsenti. Ühilda oma võidu tingimused teise inimese soovidega ja sellega, mida tema saavutada tahab. Ära tee nii, et «kõik võidaksid» – keskendu sellele, kuidas teine inimene võita saaks. Sinu tasu suurus on võrdelises suhtes sellega, kui paljude inimeste elu sa puudutad.

Kajastused

KÜSI PAKKUMIST