Hea une teejuht

See raamat aitab korrastada ühte kõige olulisemat tegevust ehk magamist ehk unetervise eest hoolitsemist. Raamat on täis soovitusi ning spetsiaalseid tehnikaid ja harjutusi, mida üks rahutu magaja võiks läbi teha. Lisaks praktilisele poolele ei puudu ka teooria. Teooriast rääkimine on oluline, sest paluda teha teil kõiki neid muutusi ilma põhjendusteta, ei saa see olema piisavalt motiveeriv. Kõik raamatus kirjeldatud harjutused ja tehnikad on teadusuuringutes kinnitust leidnud. Siia raamatusse valisin need tehnikad, mida olen ka ise õppinud ja praktiseerinud.

Olen unemeditsiinis töötanud kokku aktiivselt 9 aastat. Unealane teekond sai alguse 2006. aastal, kui olin 21-aastane. Õppisin teisel kursusel psühholoogiat ja alustasin ka kohe tööd Tartu Psühhiaatriakliinikus unekeskuse osakonnas – seega olen ühtekokku olnud selle alaga seotud 13 aastat. Haiglas omandasin unetehnoloogi praktilised oskused ja 2016. aastal sain unetehnoloogi kutse Euroopa Unemeditsiini komisjonilt. Minu unealasele haridusele lisandus veel Tartu Ülikooli magistrikraad psühholoogias ja mitmed õpingud psühhoteraapiate alal.

Kene Vernik

Kene Vernik

Autor

Periood

kajastust

Projekti ülevaade

Monika Kuzmina

Monika Kuzmina

Vastutaja

Kui tunned end väsinuna ja unisena, siis mine magama – ära lükka uinumist edasi (sellist tegevust nimetatakse prokrastineerimiseks)..

Harjutused

7 HARJUTUST, mis toovad sinu ellu häid emotsioone

Joonista pilt oma meeldivatest iseloomujoontest. See aitab sul olla positiivsem ja luua parema minapildi. 

Joonista mõni lapsepõlvemälestus. Mis see oli? Miks see sinu jaoks oluline on? 

Joonista koht, kus tunned end kaitstuna (maali, joonista, vooli). See harjutus sarnaneb turvapaiga kujustamisega. 

Kujutle ilusat päeva ja joonista see paberile. Joonistades võid mõelda, kas sa saad ka tänase päeva jooksul midagi sarnast teha nagu tollel päeval. 

Pildista enda jaoks hetki ja asju, mis sinu meelest on ilusad. Raami pildid, et need ka igapäevaselt meenutaksid positiivseid hetki. 

Meenuta mõnda sündmust, kui tegid midagi, mida sa enda arvates poleks kunagi suutnud teha. Elus tuleb ikka ette hetki, kus me kardame või pole kindlad. Kasuta selle ühe sündmuse meenutamist, et ületada oma hirmud. 

Joonista mõni positiivne asi oma elust. Igaühel on vähemalt üks positiivne sündmus või asi, mis teeb teda õnnelikuks.

Kajastused

KÜSI PAKKUMIST