Imeline aastaring

Toredaid tegevusi Eestimaa 12 kuuks

Kuidas tunda ära oma väepaik?

Mis juhtub nendega, kes vastlapäeval liugu ei lase?

Kuidas teha kibuvitsamoosi või kalapiirakat?

Millal näeb koduaias kuldseid pärleid?

Mismoodi kostitada hingedeajal esivanemaid?

Vanarahva pärimused, taimsed stressileevendid, tervistavad rituaalid, õnnetoovad esemed … Taimetark Kristel Vilbaste soovitab lustlikke ja harivaid tegevusi igale vanusele – peamiselt värskes õhus ja looduse rüpes. Raamatus on kümme vahvat ideed igaks kodumaa kuuks.

Imeline aastaring
Kristel Vilbaste

Autor

Periood

kajastust

Projekti ülevaade

Monika Kuzmina

Monika Kuzmina

Vastutaja

Veronika Tigasoo

Veronika Tigasoo

Vastutaja

Kehastuge hetkeks lasteks ja jookske, kilgake, pritsige üksteist, kukkuge vette. Sellest energiahulgast jätkub nädalateks.

Katkend raamatust

JUULI

Korjame ravimtaimi!

Suve keskpaigaks on kõige rohkem ravimtaimi küpsusikka jõudnud. Seega võtke vaba päev ja tehke jalutuskäik niidule ja metsa. Korjake kaasa kõike seda, mis tundub tahtvat kaasa tulla. Kodus on muidugi tark raamatust järele uurida, mida korjasite ja mida see ravib. Nii võite jälile saada mõnele tõvele, mis aastaid vaevanud on, aga mida diagnoosida pole suudetud. Muidugi on mõistlik kõigepealt meie kõige mürgisemad taimed selgeks õppida, nendega pole mõtet võhikul eksperimenteerida.

Mesilase nõelravi!

Kui suvevihmad kontidesse poevad, saab looduselt ikka abi. Liigesehädalised võiksid kiirema taastumise huvides katsetada mesilasenõela. Kindlasti ei tohi seda teha need, kes on mesilase nõelamise vastu allergilised või südamehädadega kimpus. Mina olen mesilase sutsust head abi saanud oma käele, millega pärast palju lihtsam arvutiklaviaturil klõbistada.

Kajastused

KÜSI PAKKUMIST