Järele­andmatu

Legendaarne treener Tim Grover on rohkem kui 20 aasta jooksul töötanud selliste superstaaridega, nagu Michael Jordan, Kobe Bryant, Dwain Wade ja paljud teised. Ta teab spordi vaimsest poolest kõike ja oskab seda suurepäraselt füüsise arendamisega ühendada.

Oma töös ei rõhuta ta inimeste andekust, vaid vajadust kõvasti tööd teha, milleks on vaja lihtsalt tahet ja pühendumust. Raamat keskendub erinevustele, mis eristavad head suurepärasest ja suurepärast peatamatust. Ta lahkab järeleandmatute mõttemaailma ja toob näiteid, kuidas parimatest parimad erinevates olukordades mõtlevad ja käituvad.

Järeleandmatuse seletab ta lahti 13 võrdselt tähtsa omadusega, mille alged on meis kõigis olemas. Igaühel on võimalus hakata järeleandmatuks, küsimus on ainult selles, kas me oleme seda hinda valmis maksma. Järeleandmatu ei rahuldu kunagi, ta ei seisa paigal, ta on alati ronimas kõrgemale ja kaugemale. Järeleandmatu suhtumist saab kokku võtta kolme sõnaga: olukord allub mulle.

Soovitan seda raamatut kõigile, kes tahavad piiluda peatamatute maailma ja aru saada, mis toimub vaimsel tasandil suurte tegude ning otsuste taga. Selle raamatu üleskutse on avada oma meel võimalusele, et sellega, mis sul juba olemas on, võid teha palju rohkemat, kui seni teinud oled.

Gerd Kanter
2008. aasta Pekingi olümpiamängude kettaheite võitja

Tim S. Grover

Autor

Periood

kajastust

Projekti ülevaade

Monika Kuzmina

Monika Kuzmina

Vastutaja

Iga unistus, iga asi, mida näed unes, kuuled ja tunned, ei ole mingi fantasia. See on su sügav sisemine instinct, mis ütleb sulle, et kõik võib teoks saada.

Katkend raamatust

Kas Sina oled Platsipuhastaja?

Pea iga Platsipuhastaja, keda ma kunagi tundud olen – ja tundnud olen neid omajagu – omab mingit kombinatsiooni allpool toodud omadustest. Kõiki neid korraga pole vaja endas ära tunda, aga ma ei kahtle hetkekski, et mingil hetkel oled Sa vähemalt mõnda neist kogenud. Mõni intrigeerib Sind, mõni tekitab hoopiski vastumeelsust, aga kõik need määratlevad ära Sinu võime olla järeleandmatu.

Neid omadusi on 13 ja seda selleks, et jääks meelde, et ei ole olemas sellist asja nagu õnnelik juhus. On tingimused ja tulemused ja kui on soovi, siis on mõlemaid võimalik kontrollida. Kui aga tahad õnnele lootma jääda, siis tee nii, nagu tegi suur Wilt Chamberlain – tema nimelt uskus, et 13 polnud ebaõnne number mitte tema jaoks, vaid tema vastaste jaoks. Just nii Platsipuhastaja mõtlebki.

Nagu Sa kindlasti märkad, seisab iga omaduse ees number 1. See on seetõttu, et andes inimestele kätte mingi nimekirja, arvatakse kohe, et loetelus esimene on kõige tähtsam ja kõik muud järgnevad sellele tähtsuse kahanevad järjekorras. Kui nimekiri on pikk, siis kaotatakse huvi juba kolmandana või neljandana loetletu juures. Minu nimekirjas on aga kõik omadused võrdselt olulised, sest kui ma annan mängijale nimekirja asjadest, mida ta peab tegema, et olla terve ja tugev ja ta jätab kasvõi ühe neist vahele, ei tööta ka ükski teine asi. Seega ei nummerda ma midagi esimeseks, teiseks, kolmandaks või neljandaks, mina nummerdan kõikesimeseks.

Sama kehtib ka selle raamatu kohta. Võid mööda peatükke edasi ja tagasi lapata mis tahes järjekorras, aga ma usun, et avastad seejuures peatselt, et viimane peatükk on täpselt sama oluline kui esimenegi.

Oled Platsipuhastaja, kui …

  • pingutad veelgi kõvemini edasi ka siis, kui kõigil teistel on juba küll saanud.
  • lähed oma tsooni sisse, lülitad välja kõik ümbritseva ja kontrollid kontrollimatut.
  • tead täpselt, kes Sa oled.
  • Sul on oma sünge pool, mis keeldub vastu võtmast õpetusi sellest, kuidas heaks saada.
  • Sind ei kohuta tohutu surve, see kannustab Sind.
  • paanikanuppu vajutades kutsutakse sellega tegelikult Sind.
  • Sa ei võistle mitte kellegagi, lihtsalt leiad vastase nõrgad kohad üles ja ründad siis.
  • võtad vastu otsuseid, mitte ei tee ettepanekuid. Sa tead vastust juba siis, kui kõik teised alles küsimusi esitavad.
  • Sa ei pruugi oma tööd armastada, aga oled sõltuvuses selle tulemustest.
  • eelistad pigem olla kardsetud kui armastatud.
  • usaldad väheseid ja need vähesed ärgu Sinu usaldust parem iial kuritarvitagu.
  • Sa ei tunnista kaotust, sest tead, et vajaliku saavutamiseks on viise rohkem kui üks.
  • Sa ei tähista oma saavutusi, sest tahad alati enamat.

Kajastused

KÜSI PAKKUMIST