Lahutuseta suhted

See raamat pakub sulle hulgaliselt praktilisi ja dünaamilisi abivahendeid ning protsesse, mis annavad sulle võime enesele teadvustada, mis on sinu jaoks tõene ja kes sa tõeliselt OLED. Mis siis, kui sina iseendana võiksid muuta kõike – oma elu, suhteid, keha, rahalist seisu… ja kogu maailma?
Gary M. Douglas
Dr. Dain Heer

Autor

Periood

kajastust

Projekti ülevaade

Monika Kuzmina

Monika Kuzmina

Vastutaja

Lahutuseta suhe on selline, kus sa ei pea iseendast lahutama ühtegi osa selleks, et kellegi teisega suhtes olla.

Katkend raamatust

Inimeste poolehoiu jahtimine

Enamik meist eeldab, et hakkame inimestele meeldima siis, kui püüame muutuda selliseks, mida teised peavad „sobilikuks“. Sellise suhtumisega käib kaasas üks probleem: sa ei hakka rohkematele inimestele meeldima; tulemuseks on vaid see, et vähem inimesi tunneb sinu suhtes tõrget.

Tegelikult on asi nii, et enamik inimesi ei mõtle sinu peale. Nad ei suuda isegi oma elus kohal olla, nii et kuidas kavatsevad nad end sisendada sinu ellu? Kuidas nad sind näha saavad? Nad ei mäleta su nime ega seda, kust sa pärit oled, ega midagi sellist, mida sa enda kohta tähtsaks pead. Neil püsivad meeles ainult asjad, mida sa oled nende pahandamiseks teinud.

Kui oled valmis inimesi pahandama ehk teisisõnu – valmis olema ükskõik kes sa päriselt oled ja loobuma vaatenurgast, et tahad kõigile meeldida, siis võib tunduda lausa hämmastav, kui paljud inimesed tahavad sinuga suhelda. Sa meeldid neile tõeliselt, ükskõik kui ärritav sa ka poleks! Kui sa oled üksnes valmis inimestele meeldima, ei taha inimesed sinuga mingit tegemist teha. Inimesed tahavad sinuga aega veeta vaid siis, kui oled valmis olema sina ise.

Miks? Sest inimesed taipavad, et sina oled see, kelleks nemad keelduvad hakkamast. Nad teavad, et kõik teised mängivad reeglite järgi ning kõrvaldavad oma iseloomujooni, et vältida teiste arvustusi ja võita poolehoidu. Seepärast tunduvadki neile eriti ligitõmbavad sellised inimesed, kes reegleid ei järgi.

Kui oled valmis jääma vaid iseendaks, ei ole inimestel sinu arvustamiseks alust, sest arvustamine sulle ei mõju. Kui oled valmis jääma iseendaks ilma enesearvustuseta ütle: “Jah, ma tean neid reegleid, aga mulle need ei sobi. Jään parem iseendaks, tänan väga.“ Sa ei võta sellist suhtumist, nagu tahaksid seda teistele peale suruda, vaid pigem mõtled: „See olengi praegu mina. Võite sellega leppida või mitte; võite mind arvustada, aga mina jään ikkagi iseendaks. Ja mulle sobib, et teie jääte samuti endaks.“ Kui sa endale tõesti meeldid ega taha end kellegi teise heaks muuta, siis tahavad kõik sinuga koos aega veeta.

Kajastused

KÜSI PAKKUMIST