Mõjus peitub sinu jõud

Õpi, kuidas saada, mida soovid, tegemata kompromisse iseendaga.

Mõjutamine ei toimi nii, nagu sa arvad, sest sa tegelikult ei mõtle nii, nagu arvad end mõtlevat. Unusta levinud väärarusaamad (nt soov rohkemaks muudab sind ebameeldivaks) ja proovi mõista, miks läbirääkimisstrateegiad muudavad sind tõenäoliselt hoopis vähem mõjukaks. Avasta see üks asi, mis mõjutab käitumist rohkem kui miski muu. Selle raamatu abil õpid kasvatama karismat, pidama läbirääkimisi mugavalt ja loovalt ning märkama manipuleerijaid enne, kui on liiga hilja.

Raamatu lehekülgedel kohtad alligaatoreid, langevarjuhüppajaid, gorillakostüümis mõtetelugejat, Jennifer Lawrence’it, Tšingis-khaani ja meest, kes päästis maailma, öeldes ei. „Mõjus peitub sinu jõud“ õpetab, kuidas muuta oma elu, organisatsiooni ja võib-olla isegi ajalugu. See eetiline lähenemine mõjutamisele muudab kõigi elu paremaks, alustades sinust.

Dr Zoe Chance on kirjanik, õpetaja, teadlane ja kliimafilantroop, kelle kinnisideeks on see, kuidas inimesed üksteist vastastikku mõjutavad.

Ta omandas doktorikraadi Harvardis ja õpetab nüüd Yale’i juhtimiskooli kõige populaarsemat kursust, millel põhineb ka tema rahvusvaheline menuk „Mõjus peitub sinu jõud“. Tema käitumise muutmise raamistik on Google’i ülemaailmse toidupoliitika aluseks ja enne akadeemikukarjääri juhtis ta Mattelis Barbie kaubamärgi 200 miljoni dollari suurust segmenti. Täna õpetab Zoe nutikatele ja lahketele inimestele, kuidas koguda raha heategevuseks, saada valitud poliitikuks, rahastada idufirmasid, algatada liikumisi, päästa elusid, leida armastust, sõlmida häid tehinguid, olla edukas palgaläbirääkimistel ja saada paremini läbi enda lastega. Teisisõnu, ta aitab inimestel kasutada oma mõjuvõimu headel eesmärkidel.

Zoe Chance

Autor

Periood

kajastust

Projekti ülevaade

Monika Kuzmina

Monika Kuzmina

Vastutaja

Kui sa ei mõju „ei“ öeldes kindlana, võivad nad muudkui edasi manguda, mis muudab äraütlemise veel raskemaks.

“Ei”-väljakutse

Mõned stsenaariumid ja vastus, kuidas saaksid käsitleda olukordi selguse ja soojusega.

Üks sõbralik võõras palub sinult nõu või kutsub sind kohvile.

Sul on tegemist, niisiis võid öelda: „Aitäh, ma soovin, et mul oleks aega vastata sellistele kutsetele jaatavalt, aga mu graafik muudab selle võimatuks.“

Üks tuttav kutsub sind seltskondlikule üritusele ja sa läheksid, kui saaksid.

„Aitäh kutsumast ja ma tahaksin kindlasti suurima heameelega teha seda sinuga koos mõnel teisel korral!“

Üks sõber palub laenata raha või investeerida oma ärisse.

„Vabandust, aga ma ei sega ära raha ja sõprust.“ (Kergem on öelda ja kuulda „ei“, kui see on osa põhimõttest, ehkki siis on seda vaja ka järjepidevalt rakendada.)

Üks müügitöötaja üritab müüa sulle midagi, mida sa ei taha.

„Aitäh, aga ei tunne huvi.“ Kui ta käib peale, võib kolida ümber lausele „Vastus on eitav ja see ei muutu.“ (Nüüd pole enam kohustuslik olla sooja suhtumisega.)

Keegi ilmutab romantilist huvi. Sina ei tunne seda tema vastu.

„Mu intuitsioon ütleb „ei“.“ Kui ta küsib põhjust, võid öelda: „See on sisetunne ja ma kuulan seda alati.“

Tööl „ei“ ütlemine võib tuua kaasa erilisi väljakutseid, seda just otseses alluvussuhtes. Ent sa võid alati öelda ära nii, et pakud alternatiivi.

Töötaja palub palgatõusu või edutamist, ent ta pole sinu meelest selleks valmis.

„Ma ei näe, et see võiks praegu juhtuda, aga lepime kokku kohtumise, et arutada, mida oleks selleks vaja teha.“

Su ülemus määrab ülesande, kuigi oled juba kurguni koormatud.

„Teeksin seda hea meelega, aga ma olen juba paari projektiga ajast maha jäänud. Kas peaksime üle vaatama prioriteedid selles osas, millega ma hetkel tegelen?“

Või siis võid olla naljatlevalt siiras, kui palud halastust, nagu näiteks järgmisel juhul.

Su ülemus palub sul hakata juhtima tohutusuurt, aga igavat projekti, sest sa ju oskad nii hästi asju hallata.

„Aitäh komplimendi eest, aga see oleks mu absoluutne õudusunenägu. Mu hing kärbuks. Kas on mingeid alternatiive?“

Kajastused

KÜSI PAKKUMIST