Sisemine ärkamine

Colini põhimõtteks on enesejõustamine läbi isikliku vastutuse. Ükski filosoofia, religioon, raamat, seminar ega inimene ei saa sulle pakkuda tõde – sa juba oled see. Miski ei saa anda sulle seda, mis sa juba oled. Parimal juhul saavad teised sulle kätte juhatada suuna, kuidas leida oma tõelist Mina. „Sisemine ärkamine“ juhatab sulle teed koju, sisemise loomuse juurde, kus peituvad sinu väe ja täieliku õnne varjatud dimensioonid.

Samuti on seal nelja tuntud inimese soovitused:

Martin Ilves / International Massage Academy asutaja Armas lugeja, sa hoiad käes raamatut, mis aitab sul rännata iseenda sisemaailmas otsinguil tõe juurde.

Peep Vain / Vain & Partnerid juht ja koolitaja See raamat ei ole pealiskaudseks meelelahutuseks, küll on aga suurepärane teejuht sellele, kel on tõsisem soov jõuda endast arusaamisele.

Peeter Liiv / publitsist, raadioajakirjanik Colin P. Sisson on olnud Klassikaraadio saatesarja „Traditsiooni Tarkus“ üks põnevamaid külalisi. Esimesena meenub tema tõdemus, et kannatus meis ei teki mitte negatiivsest emotsioonist kui sellisest, vaid selle emotsiooni hukkamõistmisest meie moraalse mina poolt. Teiseks meenub tema testküsimus: Kas koged (just) praegu armastust, rõõmu ja vabadust? Kui mitte, siis sa pole järelikult kohal.

Kleer Maibaum-Vihmar / hingamistöö terapeut, sünnitoetaja See raamat ei ole kõige kergemate lugemiste killast. Igal järgneval leheküljel võid seista silmitsi oma tunnete ja mõtetega, millele oled elu jooksul karmi hinnangu andnud, avastada end soovis põgeneda ja raamat nurka visata: tema tegi seda mulle! Võid kogeda ka täielikku teadvusekaotust ja unisust. Kõik see on märgiks, et liigud teadvustamise suunas. Ja kui minna edasi ja jätkata tõsise sooviga kõik see endas vastu võtta ja täielikult kohale tulla, võid kogeda imesid. Ma tahan tunnustada eestikeelse raamatu väljaandjaid nende pühendumise ja armastuse eest! See loeb!

Colin P. Sisson

Autor

Periood

kajastust

Projekti ülevaade

Monika Kuzmina

Monika Kuzmina

Vastutaja

Meie valida on, kui kaua me kannatame.

Hirmuga toime­tulek

5 võimalust, mis aitavad hirmuga toime tulla

Tunnista endale, et hirmu tundmine on lubatud. Mida teadlikum suhe sul sellega on, seda tervem oled sa emotsionaalses mõttes. Kui üritad hirmu kontrolli all hoida või eemale lükata, saab hirm sinu üle rohkem võimu. Hirm tuleb tihti tundest, et oled võimetu ja kaitsetu. Suurem teadlikkus oma hirmust on vähem hirmutav kui elamine ärevusega, mis tuleb tundest, et oled võimetu.

Hirm on tavaliselt kohal iga uue kogemuse puhul. Kui seda hirmutavat tegevust teha teadlikult, lahustub sellega ka hirm. Tee teadlikult seda, mida sa kardad, ja hirm lahustub otsekohe selles tegevuses. Kõik kardavad midagi ja ometi on ajalugu täis tegusid, mida saadeti korda hirmust hoolimata.

Mõtle sellele, et kogu tegelikkus on osake sinust. Miski ei seisa meist eraldi. Kõik, mida me kardame, on tegelikult osa meie mitteteadlikust minast. Võta omaks oma hirmud, lase neil olla, ole neis täielikult kohal. Me kardame midagi, sest oleme hakanud pidama seda endast eraldi olevaks ja me ei mõista seda. Kuna me veel antud osa endast ei mõista, vajame seda ikka veel, et üles ärgata.

Lase endal tunda seda tunnet. See on kogu protsessis peamine. Lase hirmul olla. Kui me seisame hirmu tundmisele vastu, siis laskem sellel vastuseisul olla. Sellega lõpetame sõdimise oma sisemiste ministritega ja eluga ning hiljem hirm haihtub.

Mõtle sellele, et hirmu põhjustab illusioon. Kuigi hirmu kogemine on tegelik, põhineb hirm ise ekslikel tajudel. Hirmu taga on tõeline Mina. Hirmu illusioon on usk ebaturvalisse universumisse, patukahetsus enese karistamise näol. Me paljastame selle illusiooni, kui uurime oma hirme. Kui sind aktiveerib mõni harjumuspärane reaktsioon, siis küsi endalt:

„Mida ma tegelikult selles situatsioonis kardan?“

„Mis on kõige hirmsam asi, mis selle olukorras võib juhtuda?“

Julge tunda oma hirmu ja see integreerub olematuks, mis see ongi kogu aeg olnud.

Kajastused

KÜSI PAKKUMIST